Όλη η αλήθεια για το ψέμα των “φυσικών” τροφών

“Real food doesn’t have ingredients. Real food IS ingredients” Jamie Oliver

Ένα σατιρικό βίντεο μας ξεναγεί στον απατηλό κόσμο της διαφήμισης των τροφίμων και διακωμωδεί την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς στον τομέα της σήμανσής τους. Τροφές που έχουν υποστεί έντονη επεξεργασία και περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών και γλυκαντικών χαρακτηρίζονται “φυσικές”.

Σχεδόν 59% των καταναλωτών δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις ετικέτες στις συσκευασίες τροφίμων σύμφωνα με έρευνα της Nielsen. Ένας από τους πιο παραπλανητικούς ισχυρισμούς είναι ότι το τρόφιμο είναι “φυσικό” ή ακόμη και 100% φυσικό. Παρ’ όλα αυτά ο ορισμός του τι είναι φυσικό αφήνει περιθώρια ερμηνείας κι από εκεί ξεκινά η παραπλάνηση.

Στην πραγματικότητα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρείτε προϊόντα “φυσικά” που μπορεί να περιέχουν συντηρητικά και μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης και σιροπιού αραβοσίτου, το οποίο οι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι είναι φυσικό και άρα υγιεινό αφού προέρχεται από το καλαμπόκι.

Όμως, οι απαιτητικοί “τροφοσυλλέκτες” γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μια ματιά στην ετικέτα με τα ψιλά γράμματα μπορεί να είναι αρκετά πιο διαφωτιστική από ό,τι τα μεγάλα γράμματα στην πολύχρωμη συσκευασία. Πραγματικά φυσικές τροφές είναι αυτές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και φέρουν ολόκληρο και αναλλοίωτο, το ευεργετικό φορτίο των θρεπτικών συστατικών τους. Φυσικά είναι τα φρούτα, το μέλι, ή ακόμη και συνδυασμοί φυσικών τροφών.

Δείτε το video εδώ: https://www.facebook.com/FoodsCross/videos/1818192391793210/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER