Η FoodsCross στη Ναυτεμπορική

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου η FoodsCross βρέθηκε στις σελίδες του ενθέτου της Ναυτεμπορικής. Μια σύντομη αναδρομή στα δύο χρόνια δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, από επιλογή, ακολούθησε ένα αφιέρωμα στη φιλοσοφία της εταιρείας, που εστιάζεται σε τρόφιμα διαθέσιμα με προσοχή και σεβασμό στους πραγματικούς χρόνους της φύσης.

Η φιλοσοφία αυτή εκφράζεται εμπράκτως στο μέλι της με την ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους θυμαριού, αλλά και τους νέους κωδικούς βουτύρου και ελαιόλαδου, αλατιού και πατέ μανιταριού πορτσίνι, σε συνδυασμό με ελληνικές μαύρες και λευκές πολύτιμες τρούφες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται βεβαίως στη σημασία που η FoodsCross δίνει στη συσκευασία για την προβολή της ποιότητας και της αγνότητας των προϊόντων, με έμφαση στις διεθνείς διακρίσεις που λειτούργησαν ως διαβατήριο εισόδο στις διεθνείς αγορές. Με παρουσία σε Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία και ΗΠΑ, η FoodsCross εφαρμόζει μια πολιτική επέκτασης που δεν έχει εμπορικά αλλά ποιοτικά χαρακτηριστικά: “είμαστε πάρα πολύ συγκεκριμένοι σε ποια ράφια θα τοποθετηθούν τα προϊόντα μας. Δεν έχουμε πωλητές, έχουμε πρέσβεις που κοινωνούν τη φιλοσοφία μας” υπογραμμίζει η μία εκ των ιδρυτών της εταιρείας, Αλίκη Βασιλοπούλου και προσθέτει: “Δεν επιδιώκουμε τη μαζική παραγωγή, αλλά τον επαναπροσδιορισμό των τροφίμων και την υπενθύμιση ότι η φύση τα δημιούργησε αγνά και ακατέργαστα χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Η εμπορική ανάγκη είναι αυτή που οδήγησε στη μαζική παραγωγή, η οποία με τη σειρά της, υπό την αιγίδα σχετικών νομοθετημάτων, μετάλλαξε το τρόφιμο”.

Στα μελλοντικά σχέδια για επενδύσεις είναι η αίτηση για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο για τη δημιουργία τυποποιητηρίου μελιού στην Αττική, μια επένδυση που ξεπερνά τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Ευχαριστούμε τη δημοσιογράφο Δανάη Αλεξάκη για το ρεπορτάζ και την εφημερίδα Ναυτεμπορική για τη φιλοξενία.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο ένθετο ΜΜ της Ναυτεμπορικής εδώ: Αγνά ελληνικά προϊόντα με άρωμα εξωστρέφειας

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER