Παγωτό για …γαστροναύτες

Μπορεί να μην γίνουμε ποτέ αστροναύτες, αλλά τουλάχιστον μπορούμε πλέον να τρώμε το παγωτό μας όπως εκείνοι!

Αυτό είναι το concept του 34χρονου Rob Collington, ιδρυτή της Gastronaut Ice Cream, που συμμετέχει σε εκστρατεία χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding) προσκαλώντας τους απανταχού wannabe αστροναύτες να αγοράσουν τα πρώτα παγωτά ξηρού πάγου που δεν θα λιώνουν στα χέρια τους.

“Η διαδικασία είναι απλή και φυσική” δήλωσε στο Digital Trends ο Ρομπ. “Είναι ένας τρόπος αφαίρεσης όλης της υγρασίας χωρίς να αλλοιωθεί η δομή της τροφής. Παγώνεις το παγωτό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στους -50oC) κι ύστερα ενεργοποιείται μια αντλία κενού αέρος, που τραβάει όλο τον αέρα για να μειώσει την ατμοσφαιρική πίεση. Όταν η θερμοκρασία και η πίεση φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ο πάγος γίνεται αέριο και εξατμίζεται, αφήνοντας μικρές φυσσαλίδες αέρα μέσα στο παγωτό που του δίνουν την αφράτη υφή του. Το ενδιαφέρον είναι ότι το παγωτό ξηρού πάγου βγαίνει από τη μηχανή έχει την ίδια ακριβώς εμφάνιση με το αρχικό παγωτό”.

Ωστόσο, ενώ το παγωτό για αστροναύτες υπάρχει εδώ και καιρό, η αλήθεια είναι ότι δεν είχε και τόσο υπέροχη γεύση. Αυτό που κάνει το προϊόν του Collington διαφορετικό είναι η ποιότητα των συστατικών του, που προέρχονται από επιλεγμένους προμηθευτές: “τρώω (παγωτό για αστροναύτες) όλη μου τη ζωή, αλλά δεν είχε καλή γεύση γιατί ξεκινούν με τα πιο φτηνά υλικά που μπορείτε να φανταστείτε” επισημαίνει ο Collington στη σελίδα της εκστρατείας του στο Kickstarter.

Γι’ αυτό και αποφάσισε να φτιάξει το δικό τους αστροπαγωτό με τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν για να παρουσιάσει ένα super-premium βιολογικό παγωτό με καταπληκτική γεύση. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά που ενέπνευσαν τον Collington να αφήσει τη δουλειά του και να αφοσιωθεί στο όνειρό του: “Παραιτήθηκα από τη δουλειά γραφείου που είχα το φθινόπωρο του 2015, ξενοίκιασα το διαμέρισμά μου και μετακόμισα σε ένα παλιό VW φορτηγάκι”, λέει. “Διήνυσα 20.000 μίλια στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά δουλεύοντας παράλληλα πάνω στο σχέδιό μου. Μόλις κατέληξα στην τελική συνταγή, τακτοποιήθηκα στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσω την καμπάνια χρηματοδότησης της νέας μου επιχείρησης”

Από την ανταπόκριση του πλήθους, φαίνεται ότι αυτό το μικρό βήμα για το παγωτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα για την επιχείρηση του Collington. Μένουν μόνο 14 ημέρες ακόμη για να ολοκληρωθεί η εκστρατεία χρηματοδότησης και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 39.000 δολάρια, έναντι του στόχου τον 9.500 δολαρίων! Δίνοντας υπέρ του σκοπού αυτού μόνο 12 δολάρια, όσοι υποστηρίζουν το εγχείρημα του Collington θα δικαιούνται 2 μπάρες παγωτού για αστροναύτες, ενώ προσφέροντας 300 δολάρια θα πάρουν 60 παγωτά. Βγαίνουν δε σε διάφορες γεύσεις: Mexican Choco Chip, Mint Choc Chip, Cookies & Cream, και Peanut Butter Chocolate Chip.

Δεν ξέρουμε αν στέλνει παγωτά και στην Ελλάδα, αλλά αν θέλετε παρ’ όλα αυτά να συνεισφέρετε στην προσπάθεια του ευφάνταστου Rob Collington για γαστροναυτικές δημιουργίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα για την Kickstarter Campaign του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER