Η συνταγή για το αγαπημένο επιδόρπιο της Κλεοπάτρας

Οι θρύλοι γύρω από τη βασίλισα της Αρχαίας Αιγύπτου έχουν εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους που έχουν υμνήσει την ακαταμάχητη ομορφιά της. Λένε ότι το μυστικό της ομορφιάς της ήταν το μέλι, το οποίο συχνά συνδύαζε με γάλα για το μπάνιο της.

Το μέλι είναι επίσης το βασικό συστατικό σε αυτή τη συνταγή για dulcis coccora, που εικάζεται ότι ήταν το αγαπημένο της γλυκό. Πρόκειται για γλυκιές μπάλες ζύμης που μοιάζουν με τους δικούς μας λουκουμάδες, που σέρβιραν με ρόδι. Εσείς αντί για ρόδι χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας φρέσκα φρούτα.

Δείτε πώς θα το φτιάξετε κι εσείς:

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
200 γραμ. αλεύρι
100 γραμ. νερό
200 γραμ. αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
Μέλι (προτείνουμε το θυμαρίσιο μέλι της FoodsCross)
300 γραμ. φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και προσθέτουμε ξερά σύκα και καρύδια. Πλάθουμε σε μικρές μπάλες, ψήνουμε και καραμελώνουμε σε μέλι που βράζει (επειδή η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει τους γυρεόκοκκους, δεν συνιστούμε το premium 80%, αλλά το αντίστοιχο με 60% ώστε να απολαύσετε την υπέροχη γεύση του θυμαριού). Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με φέτες από τα αγαπημένα μας φρούτα.

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο “Tacuinum de Eccellentissimi”, των Alex Revelli Sorini και Susanna Cutini (ali&no publisher)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER