Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν στο Ρίο για τους αστέγους

Είναι εντυπωσιακή η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν οι αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Michael Phelps για παράδειγμα καταβρόχθισε μια τεράστια μακαρονάδα αμέσως μετά τη νίκη τους στα 100 μέτρα ελεύθερο. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η ποσότητα των φαγητών που περισσεύουν. Λένε ότι επαρκούν για 5.000 γεύματα την ημέρα! Ο Massimo Bottura, που διευθύνει ένα εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στην Ιταλία και ο Βραζιλιάνος σεφ David Hertz ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να μαγειρεύουν και να διαθέτουν δωρεάν φαγητό στους πιο φτωχούς κατοίκους του Ρίο.

Οι δύο σεφ ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία έπειτα από παρόμοια δράση, το Refetterio Ambrosiano, που συγκέντρωσε 65 σεφ από όλο τον κόσμο για να μαγειρέψουν για τους αστέγους με συστατικά που δώρισε για το σκοπό αυτό η φετινή Milan World Expo.

Ο Hertz δήλωσε σχετικά: “Η πρωτοβουλία RefettoRio Gastromotiva χρησιμοποιεί μόνο υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, όπως άσχημα στην όψη φρούτα και λαχανικά ή γιαούρτι που πρόκειται να λήξει σε δύο ημέρες αν δεν το αγοράσει κάποιος.”

“Θέλουμε να καταπολεμήσουμε την πείνα και να επιτρέψουμε την πρόσβαση όλων σε καλό φαγητό.”

Ο Hertz υποστηρίζει ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί ακόμη και μετά το πέρας των αγώνων, ενώ προσθέτει ότι θα προσφέρει και εκπαίδευση επαγγελματικού προσανατολισμού σε άτομα χαμηλού εισοδήματος.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πετάμε περίπου 30-40% όλων των τροφών που παράγουμε. Την ίδια στιγμή, περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν καθημερινά.

Source: Distractify

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER