Pizzalicious!

Υπέροχα τυριά που λιώνουν με προσούτο και την βελούδινη γοητεία του ώριμου ροδάκινου σε μια πίτσα έκπληξη για να δώσουμε παράταση στο καλοκαίρι. Δοκιμάστε τη και απολαύστε τη αυτό το Σαββατοκύριακο που προβλέπεται ζεστό, για μια ψευδαίσθηση καλοκαιριού, πριν τελειώσει η σεζόν του ροδάκινου!

Για την ζύμη (για μία πίτσα ή δύο μικρές) θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι μαγιά ξερή
2 κουταλάκι ελαιόλαδο (και λίγο για επάλειψη)
1 κουταλάκι μέλι θυμαρίσιο
1 κουταλάκι αλάτι
2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις:

Σε μπολ ανακατεύουμε το νερό, το μέλι και τη μαγιά και τα αφήνουμε για περίπου 5-10 λεπτά σκεπασμένα με πετσέτα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ (με φτερό) ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε. Εάν δεν έχετε μίξερ, ζυμώστε με τα χέρια. Μόλις θα έχουμε μια μαλακή ζύμη, που τραβιέται από τα τοιχώματα. Αν είναι λίγο υγρή, ίσως χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά στον κάδο του μίξερ. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε λαμαρίνα που έχουμε περάσει με λίγο λάδι ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Υλικά για την πίτσα:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
Θαλασσινό αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
8-10 φέτες Prosciutto
½ φλιτζάνι Ricotta
¾ φλιτζάνι Mozzarella, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή Pecorino κομμένο σε πολύ λεπτές σε λουρίδες
2 μέτρια ροδάκινα σε φέτες
Βαλσαμικό ξύρι
¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Μόλις ανοίξουμε το ζυμάρι για την πίτσα σκορπάμε επάνω το σκόρδο όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται (να πάει παντού). Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια καλύπτουμε με το προσούτο (το ένα πατάει ελαφρώς πάνω στο άλλο για να μην μένουν κενά ενδιάμεσα). Σκορπάμε από πάνω με το κουτάλι ρικότα και ρίχνουμε παντού και κυβάκια μοτσαρέλας και την παρμεζάνα (ή πεκορίνο). Τέλος, απλώνουμε τις φέτες ροδάκινου σε όλη την πίτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 12-15 λεπτά μέχρι οι άκρες της ζύμης να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Τελειώνουμε με φυλλαράκια βασιλικού ή μέντας.

Σερβίρεται ζεστή!

Συνταγή: Christina Vlahoulis, Chef/co-owner Food Queens Catering| Food stylistphotographer | Menu Developer

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER