Blender lemonade: το άρωμα που φτιάχνει τη διάθεση

Φαίνεται ότι το άρωμα των εσπεριδοειδών είναι εξαιρετικό αντίδοτο στο στρες: σε πρόσφατη επιστημονική έρευνα, οι συμμετέχοντες που μύρισαν yuzu (το υπέροχο γιαπωνέζικο φρούτο που θυμίζει λεμόνι στην πιο ξινή εκδοχή του), διαπίστωσαν αξιοσημείωτη μείωση στη συνολική διαταραχή διάθεσης -επιστημονική μέτρηση που αφορά το επίπεδο άγχους, ανησυχίας, θλίψης, σύγχυσης, κούρασης και θυμού.

Επομένως, τρώμε grapefruit, lime, λεμόνι ή yuzu με κάθε ευκαιρία και αν δεν αντέχουμε τα ξινά, βάζουμε λίγο θυμαρίσιο μέλι για να σπάει η οξύτητα. Μην αρκεστείτε όμως στους τετριμμένους φυσικούς χυμούς κι αν έχετε λεμόνια στο ψυγείο δοκιμάστε να φτιάξετε την πιο αρωματική λεμονάδα ever.

Θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια νερό, μερικά παγάκια και ένα κουταλάκι μέλι θυμαρίσιο της FoodsCross. Ακολουθεί η εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ προσεκτικά το λεμόνι τρίβοντας καλά τη φλούδα γιατί δεν θα την πετάξουμε όπως κάνουμε συνήθως. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το λεμόνι σε τέταρτα, πετάμε το λευκό κοτσάνι στο κέντρο και τυχόν κουκούτσια. Στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρα τα κομμάτια με τη φλούδα τους, μαζί με το νερό, τα παγάκια και το μέλι στο μπλέντερ. Τώρα το διασκεδαστικό μέρος της προετοιμασίας: Πατάμε το κουμπί και χτυπάμε τουλάχιστον για 60 δευτερόλεπτα ή για όσο χρειαστεί ώστε να πετύχουμε έναν ομοιογενή χυμό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο μέλι αν θέλουμε το χυμό μας πιο γλυκό.

Σερβίρουμε σε ένα όμορφο ψηλό ποτήρι και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι δυόσμου ή μέντας.

Cheers!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER