Παγωμένη μους μελιού με βερίκοκα compote

Είναι καλοκαιρινό, είναι δροσερό, δεν έχει ζάχαρη και είναι υπέροχο!

Γλυκό με άρωμα μελιού <3

Υλικά

Για τη μους

4 κρόκους
½ κούπα συν 2 κουταλιές σούπας μέλι
1 1/3 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Για το compote

½ αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε λωρίδες

½ κούπα νερό
1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να σιγοβράσει. Παίρνουμε ένα μεταλλικό μπολ και ανακατεύουμε τους κρόκους με το μέλι. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα – χωρίς να ακουμπάει στο νερό – ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς. Σε 6-8 λεπτά το μείγμα θα αρχίζει να αλλάζει χρώμα, να πήζει και να ομογενοποιείται. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να κρυώσει εντελώς, περίπου 10 λεπτά.

2. Σε άλλο δοχείο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμη την μεταφέρουμε σταδιακά στο μείγμα με τα αυγά και το μέλι, ανακατεύοντας απαλά για να μη πέσει η κρέμα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε σε έξι μπολάκια. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες.

3. Για το κομποτέ ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κομμένα βερίκοκα, τη μισή κούπα νερό και το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή μέχρι να μαλακώσει το φρούτο αλλά να μη λιώνει, περίπου 10 με 15 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε τις παγωμένες μους με μια κουταλιά κομποτέ και σερβίρουμε. Προσοχή! Για τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε μόνο μέλι Foodscross 70% Γύρης Θυμαριού :)))

 

Πηγή: Newsday

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER