Τα καλύτερα δώρα είναι εμπειρίες – όχι πράγματα!

Η πιο μεγάλη ώρα για δώρα είναι τώρα κι εσείς σίγουρα προσπαθείτε να βρείτε τα κατάλληλα για τους αγαπημένους σας. Τι να πάρεις όμως σε κάποιον για να τον κάνεις ευτυχισμένο;

Πλήθος ερευνών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι εμπειρίες δίνουν μεγαλύτερη χαρά σε σύγκριση με υλικά αγαθά και τα βασικά επιχειρήματα είναι τα εξής:

Το ζενίθ της χαράς για ένα αντικείμενο διαρκεί λίγο – ενώ οι εμπειρίες παράγουν ευτυχία στη διάρκεια της αναμονής υλοποίησής τους, κατά την πραγματοποίησή τους και αργότερα από την ανάμνησή τους.

Οι εμπειρίες συχνά μας φέρνουν πιο κοντά με τους γύρω μας και ως γνωστόν η κοινωνικοποίηση αποτελεί παράγοντα ευτυχίας.

Οι εμπειρίες γίνονται αφορμή για αφηγήσεις και συζητήσεις, με συνέπεια να ξαναζούμε την εμπειρία και το δεσμό με τους άλλους (ακόμη κι αν δεν μοιραστήκαμε μαζί τους την εμπειρία μας).

Οι εμπειρίες μπορούν να σημαδέψουν τη ζωή μας και συνδέονται με τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τα όνειρά μας.

Μοναδικές και διακριτές, οι εμπειρίες είναι πιο πολύτιμες από τα υλικά αγαθά.

Έτσι φέτος, αντί για ένα πουκάμισο ή ένα κόσμημα, σκεφτείτε κάτι που να συγκινεί τις αισθήσεις του αποδέκτη, όπως ένα ταξίδι, ένα μάθημα, ένα γεύμα σε κάποιο καλό εστιατόριο, εισιτήρια για μία παράσταση. Κι αν μια εμπειρία είναι πολύ ακριβή, τότε υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές: επιλεγμένα προϊόντα που δημιουργούν εμπειρίες – όπως βιβλία ή σπάνιες τροφές. Με αφορμή αυτή την επισήμανση, ίσως αναρωτηθείτε πόσες εμπειρίες μπορούν να χωρέσουν σε ένα βάζο της FoodsCross. Ο αριθμός είναι ίσος με τα πιάτα που αρωματίζει κάθε μπουκάλι λάδι τρούφας ή με τα κουταλάκια μέλι που περιέχει κάθε βάζο. :)

Καλές γιορτές!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER