Πράσινο τσάι για έλεγχο του βάρους

Τα καλά νέα είναι πως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι (επιτέλους) απέδειξαν πως το τσάι συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους! Τα κακά νέα είναι ότι για να λειτουργήσει έτσι το πράσινο τσάι θα πρέπει να πιείτε όλο το Βόσπορο ή περίπου…

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα μελέτη φαίνεται ότι το τσάι με κάποιο τρόπο εμποδίζει την απορρόφηση του αμύλου που προκαλεί την αύξηση του βάρους. Οι ερευνητές έδωσαν σε ανθρώπους που είχαν καταναλώσει πρωινό με δημητριακά να φάνε ένα σκεύασμα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού που αντιστοιχεί σε ποσότητα στην κατανάλωση πολλών φλιτζανιών τσαγιού.

Ο Jaroslaw Walkowiak του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Poznan στην Πολωνία, διαπίστωσε ότι αυτό το σκεύασμα αρκούσε για να μειωθεί η αφομοίωση του αμύλου από τον οργανισμό. Ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν είχαν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού επιδρά θετικά στην υγεία.

“Το πράσινο τσάι είναι παγκοσμίως γνωστό για τις ευεργετικές επιδράσεις του στην υγεία”, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Scientific Reports. “Ωστόσο, τα αντικειμενικά στοιχεία που αξιολογούν αυτή την επίδραση στον άνθρωπο είναι ελάχιστα.”

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η δόση εκχυλίσματος τσαγιού που χρησιμοποιήθηκε στη δική τους έρευνα αντιστοιχεί σε πολλά φλιτζάνια πράσινου τσαγιού. Πάντως, χρειάζεται ακόμη πιο εκτεταμένη έρευνα για να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο μηχανισμός και η κλινική σημασία των χημικών συστατικών του πράσινου τσαγιού. Μέχρι τότε, απολαμβάνουμε το υπέροχο αυτό αφέψημα χωρίς επιφυλάξεις!

Κι αν αναζητάτε μια ωραία δροσερή συνταγή για παγωμένο τσάι, δοκιμάστε αυτή που προτείνουμε εδώ με τζίντζερ:

Iced Ginger Green Tea

Υλικά
3 φακελάκια πράσινο τσάι
Μέλι της FoodsCross (περίπου 4 κουταλιές τις σούπας)
1 μεγάλο κομμάτι ginger, κομμένο σε φετούλες και λίγο επιπλέον για διακόσμηση

Εκτέλεση:
Βάζουμε το τσάι σε τσαγιέρα με 250 ml βραστό νερό και το αφήνουμε να απελευθερώσει τα αρώματά του μέχρι το νερό να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου μία ώρα). Αφαιρούμε και πετάμε τα φακελάκια.

Όσο ετοιμάζεται το τσάι, ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι ένα σιρόπι που θα χρησιμοποιήσουμε αντί ζάχαρης: Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό με το τζίντζερ. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε το σιρόπι αυτό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα. Παγώνουμε το τσάι και το σιρόπι στο ψυγείο.

Σερβρίρουμε σε ψηλά ποτήρια γεμάτα με παγάκια προσθέτοντας στο τσάι όσο σιρόπι θέλουμε, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το τσάι μας. Διακοσμούμε κάθε ποτήρι με μια φετούλα τζίντζερ.

Cheers!

Πηγή: Science Alert

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER