Είναι γλυκό το πιοτό της… ευεξίας

To περιοδικό των The New York Times Style Magazine ζήτησε από πέντε προσωπικότητες να μοιραστούν τη συνταγή για το δικό τους αγαπημένο αφέψημα ευεξίας. Η Melissa Weller, η διάσημη αρτοποιός του εστιατορίου Sadelle στο SoHo, ήταν μεταξύ αυτών.

Μια ζωή μέσα σε λαχταριστά σάντουιτς, bagels και ζεστά ντόνατς έχει το τίμημά της: “Ψήνω πολύ καθημερινά και για αποζημιώσω τον οργανισμό μου για τις δοκιμές αυτών που φτιάχνω στη διάρκεια της ημέρας τρώω πολλά λαχανικά και φρούτα, και πίνω πολύ νερό” λέει η Melissa Weller. Τι άλλο κάνει για να διατηρήσει το βάρος και την υγεία της; Πίνει καθημερινά ένα αφέψημα με κουρκούμη, τζίντζερ, πιπέρι, λεμόνι και μέλι: “Εδώ και περίπου ένα χρόνο, πίνω ένα ποτήρι από αυτό το ρόφημα αμέσως μόλις ξυπνήσω”. Για τη συνταγή διαβάστε παρακάτω:

Υλικά για 2 ποτήρια:
2 κτσ φρέσκια κουρκούμη σε σκόνη
1 κτσ φρέσκο τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 πρέζα πιπέρι Cayenne
3 φλιτζάνια νερό
2 κτσ μη επεξεργασμένο μέλι
¼ κούπας χυμός λεμόνι
¼ κούπας χυμός πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το τζίντζερ και την κουρκούμη (που έχουμε περάσει από πολύ ψιλό τρίφτη μέχρι να γίνουν σκόνη). Τα ρίχνουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι σε πυράντοχο σκεύος. Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της κουρκούμης. Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά και έπειτα το σουρώνουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ανακατεύοντας το μέλι και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού. Βάζουμε στο ψυγείο και το πίνουμε κρύο.

Cheers!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER