Frushi: ο νέος έθνικ τρόπος να απολαύσετε τα φρούτα

To sushi με φρούτα, γνωστό και ως frushi, είναι η νέα τρέλα των πιο εξεζητημένων φρουτολάγνων και ανακαλύψαμε για εσάς μια συνταγή που συνοδεύεται από βίντεο με όλα τα βήματα της υλοποίησής της. Εκτελέστε τη και απολαύστε τη με chopsticks:

Οδηγίες για να φτιάξετε Frushi στο σπίτι:

Βάζουμε στη φωτιά ένα γουοκ ή ένα απλό κατσαρολάκι με 1,5 φλιτζάνι ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι αλάτι. Κρατάμε τη θερμοκρασία μέτρια και φροντίζουμε να μην ανακατεύουμε πολύ το ρύζι. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά για να πιεί το ρύζι όλο το νερό. Τότε, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας και 1,5 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τα αγαπημένα μας φρούτα (π.χ. ανανά, βατόμουρα, φράουλες, ακτινίδια, μάνγκο, μούρα κ.λπ.) σε διάφορα μεγέθη και σχήματα ανάλογα με τον τρόπο που θέλουμε να τα συνδυάσουμε.

Πάνω στο κλασικό σουπλά από μπαμπού το οποίο έχουμε τυλίξει με διάφανη μεμβράνη, απλώνουμε το μείγμα του ρυζιού. Τοποθετούμε επάνω τα κομμένα φρούτα μας και τυλίγουμε σε κύλινδρο, τον οποίο αφήνουμε να κρυώσει για λίγο στο ψυγείο. Ξετυλίγουμε και κυλάμε τον κύλινδρο πάνω σε ελαφρώς καβουρδισμένο τρίμμα καρύδας ή εφαρμόζουμε γύρω του πολύ ψιλές φέτες μάνγκο (εναλλακτικά μπορούμε να τις τοποθετήσουμε πάνω στο σουπλά πριν απλώσουμε το ρύζι για να τυλιχτούν μαζί.

Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λαχταριστές ροδέλες.

Με το ρύζι που περίσσεψε μπορούμε να φτιάξουμε nigiri χρησιμοποιώντας διαφορετικούς συνδυασμούς φρούτων.

Συνοδεύουμε τα ορεκτικότατα frushi με σος βατόμουρο και απολαμβάνουμε με chop sticks για περισσότερη αυθεντικότητα.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER